Resan till Schweiz
Resan till Schweiz
Dag ett
Vi vaknade kvart över fem på morgonen och packade snabbt våra resväskor. Sedan gav vi oss av mot Arlanda flygplats som ligger utanför Stockholm. Vi var framme på flygplatsen kl 08:35. Vårt plan skulle avgå klockan 11:00. Vi gick direkt till incheckningen och efter att vi checkat in vårat bagage så gick vi till säkerhetskontrollen. Ingen av oss hade ätit frukost så det blev McDonalds på flygplatsen. Jack tog pannkakor och Vincent drack vatten. Efter frukost så gick vi till taxfree shopen och kollade runt. Sedan till pressbyrån för att köpa saker för att ha på flyget. Vi tog tillslut två Fanta exotic och gick vi till gaten där vi väntade på att få gå ombord på planet. Vi åkte med Swiss Air. När klockan var 10:30 så började dom släppa in folk på planet. Vi satt på platserna 11 B och 11 C. När klockan var 11:00 så började planet åka. Planet var en Airbus 321. Ombord på flygplanet pratade de flera språk. I Schweiz har man fyra officiella språk. Rätoromanska, Italienska, Franska och Schweizertyska.

Efter 2 timmar och 10 minuter så landade vi på Zurich flygplats. Man kan tro att Zurich är Schweiz huvudstad men det är egentligen Bern. Andra stora städer är Genève, Luzern och Basel. Vi var väldigt hungriga och sugna på lunch så vi åt på Bocca Buona. Det var det närmaste vi hittade. Jack tog en pizza Margita och Vincent tog tortellini alla zucca (tortellini med pumpa). Vi blev väldigt mätta. Efter lunch så hyrde vi en svart Jaguar f-pace. Den var väldigt bekväm och vi körde upp i bergen med den. Vi navigerade till vårat hotell som hette Intel Kontinental Davos. Hotellet Låg högt upp i bergen så det tog ungefär 3 timmar dit med bil. Men när vi kom till hotellet tyckte vi att det var värt det. Det var nämligen väldigt fint. Vi checkade in på hotellet och fick våra rum.

Middag åt vi på hotellets restaurang. Jack tog en mozzarella pizza med extra mozzarella. Vincent tog korv med extra ketchup. Vincent och Jack tog var sin bananasplit till efterrätt. När det var dags att gå och lägga oss gick vi upp till de rum som vi hade bokat. Jack tog en dusch och gick sedan och la sig. Vincent gick och la sig direkt.
Dag 2
Vincent vaknade upp klockan två på natten och kunde inte somna om. Han gick upp och började att göra te. Efter ungefär 20 minuter vaknade Jack av att Vincent tappade koppen. Jack gick och knackade på Vincent dörr och de satte sig i Vincents rum. Vincent serverade Jack en kopp te som Jack gillade. Vi satt och pratade en stund och vi kom överens om att vi skulle göra något kul som ingen av oss hade gjort förut. Vi skulle hoppa fallskärm. Vi gick in på en hemsida. Hemsidan hette air-Davos.ch. Vi hade suttit och diskuterat om vi verkligen skulle göra det men vi kom fram till att vi skulle göra det. När vi slutade att diskutera var klockan redan 6 på morgonen och vi gick ner till deras frukost rum och åt frukost. Vincent tog Birchermusli som var en musslityp som innhåller nötter, flingor, och torkad frukt. Den ursprungligen kommer ifrån Schweiz på 1900 talet Jack tog detsamma. Efter en mättande frukost begav vi oss till våran transport som skulle ta oss till en liten flygplats uppe i bergen. Vi fick en instruktion på två timmar sedan var vi start klara. De tog oss med ett litet flygplan upp i luften Vincent var den första som hoppade ut och Jack hoppade rakt där på. Vi var i luften cirka 30 minuter och det var väldigt läskigt men samtidigt rolig och underbar känsla. Vi båda landade på ett som det var lite snö på. I de nordliga delarna av Schweiz är miljön kall och snöig men i de södra delarna är det ett varmare klimat. Vi ringde de som hade om fallskärmshoppningen och de kom och hämtade oss. De tog oss till en jätte fin restaurang son hette fondue unt rösti. Maten var jättegod. Jack och Vincent gick sedan runt utanför restaurangen och kollade på naturen. Sedan gick vi till bilen och åkte hem. De båda var väldigt trötta och somnade i Vincents rum.

Dag 3
När båda vaknat gick vi ner och båda åt amerikanska pannkakor till frukost. När vi ätit klart så började vi bege oss mot parkeringen. Vi hoppade in i våran hyrbil och började köra mot st Moritz. Det tog ungefär en och en halv timme med lite trafik, med det var inte så långtråkigt för vi lyssnade på bra musik hela vägen dit. I St Moriz ligger en liten sjö vars vatten rinner vidare till Innsbruck i Österike och sedan vidare till Donau.
När vi kom dit hittade vi på en gratis parkering som inte var den finaste men den fungerade. Vi tänkte göra något speciellt den dagen. Bada... Vi hade med oss badbyxor. Vi började att ta oss till badhuset som hette Ovaverva Hallenbad. På vägen dit såg vi en fin affär som hette Bucherer juveler . Vi gick in i affären och kollade runt ett tag. Vi funderade på att köpa en klocka men de var för billiga. Ok de var väldigt dyra. Vi tog en 30 minuters promenad till badhuset. När vi skulle betala för att komma in och bada pratade de ett väldigt annorlunda språk. Vi förstod inte någonting av vad de sa så vi pratade engelska. Vi betalade för att bada där i 3 timmar. Vi gick till ombrytnings båsen och bytte om till våra badkläder. Efter att vi hade satt på oss badkläder gick vi till den stora sim poolen. Vi simmade i ungefär en och en halv timme. När vi hade kommit upp ur poolen satt vi oss på en liten bänk och pustade ut.
Det var ganska jobbigt att simma i en och en halv timme. Vi bestämde oss för att gå men på vägen ut såg vi att de hade en vattenrutschkana så vi stannade ett tag till. Efter ungefär fem åk gick vi ut ur badhuset och körde mot hotellet. På hotellet beställde vi mat upp till Jacks rum och efter en god middag gick vi och la oss

Dag 4
Båda vaknade och hade sovit väldigt bra. Vi klädde på oss och gick till ner till frukost. Vincent tog yoghurt och Jack tog en macka med ägg på. Efter frukosten gick vi och packade våra saker i våra resväskor. Vi gick ner till våran bil och började köra mot Zurich flygplats. På vägen dit så gjorde vi ett stopp i Schweiz mest berömda choklad fabrik som hette Lindt & Spruengli. Vi hade en rundtur i fabriken. Rundturen var väldigt rolig och vi fick smaka massvis av choklad. De berättade även om chokladens historia. Choklad branschen är en av Schweiz stora branscher tillsammans med bank industrin och turism. Efter det så åkte vi raka vägen till flygplatsen och vidare till Sydkorea.
Vi fick känslan av att Schweiz var ett rikt land då allt var väldigt dyrt. Allt var rent och väl organiserat.